Napsali o nás

10.01.2015 18:00

Atletika v Ivančicích opět žije

Zakladatelkou klubu s názvem AC Moravský Krumlov je Mgr. Zuzana Marková. Nenechme se však mýlit názvem. Přestože v něm slyšíme nedaleké město Moravský Krumlov, trénuje se i v Ivančicích. Od roku 1993, kdy atletický klub paní Marková zřídila, má již v životě dětí svoji tradici v obou městech.

Hlavní je velké nadšení vedoucí klubu, ochota s dětmi pravidelně pracovat. Přesto jen nadšení pro věc nestačí. Bez finanční podpory a prostor již dnes nejde realizovat činnost žádného sportovního klubu.

Děkujeme vedení školy ZŠ T.G.Masaryka, které umožňuje se dětem v tomto ohledu rozvíjet. Žáci se scházejí na pravidelné tréninky jednou týdně. Většinu roku tráví na venkovním hřišti školy. V sychravém zimním čase intenzivně zdokonalují svoji kondici

v prostoru tělocvičny.

Velmi si ceníme ochoty podpořit aktivity atletického klubu v Ivančicích novým vedením radnice. Přislíbená finanční podpora umožní s dětmi realizovat zaběhnuté akce, případně rozvíjet i další doplňkové věci.

Ačkoli moje dcera začala trénovat pod jejím vedením teprve v letošním roce, je vidět, jak jí pohyb ve všech směrech pomáhá. Výsledky jsou patrné na všech žácích, kteří atletiku navštěvují. Atmosféra závodů je na téměř profesionální úrovni. Z dětí vyzařuje radost, drží pospolu, navzájem se podporují. Pro zdraví v rámci závodů běhá i široká veřejnost.

Jsem ráda, že se děti touto formou učí překonávat překážky, atletika zdokonaluje jejich pohybovou kulturu. Učí je nejen vyhrávat, ale občas přijmout i neúspěchy. To pro ně bude pro další život velmi důležité. Posouvá je to kupředu.

Již dnes slaví mnoho dětí díky jejímu úsilí nemalé úspěchy, což rozvíjí povědomí

o našem městě v širším měřítku.

Děti se svou trenérkou a rodiči však netráví čas jen na trénincích a závodech.

V předvánočním čase spolu všichni zasedli na sladkou odměnu do cukrárny Ivanka, kde věnovali čas také vánočním tradicím - pouštěli na vodní hladině svíčky. Symboliku soudržnosti potvrdily nejen lodičky ze svíček, ale také usměvavá nálada všech členů klubu. Každé dítě si odnášelo vzpomínku na letošní sezónu v podobě hrnečku se svým jménem. (Vlastnoručně ho ozdobila trenérka).

Ráda bych před koncem roku popřála paní Markové dostatek energie, mnoho snaživých běžců a trpělivost s dětmi i do dalších let.  Za všechny rodiče a děti jí děkuji. Je vidět, že atletika je jejím životem.

Pevně doufám, že najde své pevné místo v našem městě a maximální podporu ze všech stran.

Na závěr bych Vám ráda přiblížila aktivity a složení klubu.  V současnosti pod vedením Mgr. Markové závodí téměř 30 dětí. Organizuje pro děti např. pravidelnou sérii závodů tzv. "Zajícovu ligu". Aktivity neutichají ani v zimních měsících.

17. ledna čeká na malé běžce netradiční " Zimní hala" s různorodými disciplínami - např. běh na 30m, hod medicinbalem, hod raketkou, skok z místa, štafeta ode zdi ke zdi a běh na 30m s molitanovými překážkami.

            Rádi uvítáme na všech akcích širokou veřejnost alespoň jako morální podporu. Sledujte webové stránky klubu a nezapomeňte, že AC Moravský Krumlov na dresech je již

i značkou města Ivančice.

                       

Za rodiče, svěřence a všechny přívržence atletiky Mgr. Jarmila Loudová

—————

Zpět